donderdag, 28. juni 2007 - 15:28

Weinig belangstelling voor Red Hot Chili Peppers

Amsterdam

Donderdag vertrokken de Red Hot Chili Peppers na een korte vakantie in Amsterdam vanuit het Amstel Hotel richting vliegveld. Vlak voor vertrek hadden ze nog een onderonsje met tatoekoning Henk Schiffmacher. Zanger Anthony Kiedis heeft al meedere tatoeages van de Nederlander.

De Californische band die sinds 1983 funk, rap en punk combineert met rock gaf afgelopen zondag een concert in het Goffertpark in Nijmegen. Dinsdag hadden ze nog een optreden in Tsjechië en in de tussen liggende dagen vierden ze een beetje vakantie in Amsterdam.

Sinds hun optreden in 2006 tijdens een uitverkocht Pinkpop zijn de RHCP niet meer uit de Nederlandse hitlijsten weg te slaan. Hun nieuwe album Stadium Arcadium dat vorig jaar uitkwam heeft al drie megahits opgeleverd; 'Dani California', 'Tell Me Baby' en de huidige hit 'Snow (hey oh)'. Het album heeft inmiddels de platina status bereikt.

Naast Henk en zijn vrouw Louise waren slechts drie fans voor het Amstel Hotel aanwezig om de rockgroep uit te zwaaien. Het maakte Anthony niet veel uit. Hij wilde niet poseren en geen hantekeningen uitdelen, hij stapte na het afscheid van Henk en Louise snel in de taxibus.

Donderdagavond zond de VPRO een 80 minuten durende special uit van de RHCP op Nederland 3.
Categorie:
Tag(s):