zaterdag, 23. juni 2007 - 21:16

Winkelpasage ontruimd na bommelding

Den Bosch

Een deel van winkelcentrum de Helftheuvelpassage in Den Bosch is zaterdagmiddag ontruimd na een bommelding. In de loop van de ochtend kreeg een juwelier een telefoontje en werd er geëist dat hij een zak met geld buiten zou zetten. Wanneer hij dat niet deed zou er een bom tot ontploffing gebracht worden.

De man deed het telefoontje aanvankelijk af als grap maar toen hij korte tijd later een verdachte tas vond heeft hij toch de politie gebeld. In de tas zaten bij elkaar getapete voorwerpen met elektriciteitsdraden.

Een explosievenspecialist van de politie onderzocht het pakket en achtte het nodig de explosieven opruimingsdienst te laten komen. Ook werden direct de overige hulpdiensten gewaarschuwd en moest een deel van het overdekte winkelcentrum ontruimd worden. Ongeveer 15 winkels waren daar de dupe van en moesten hun winkels op last van de politie sluiten.

Medewerkers van de EOD konden na onderzoek rond 14.45 uur vast stellen dat de gevonden tas geen explosieven bevatte. De passage werd daarop weer vrijgegeven en de winkels konden hun deuren weer openen. De verdachte tas is door de Technische Recherche veilig gesteld en zal nog onderzocht worden.
Provincie:
Tag(s):