dinsdag, 31. juli 2007 - 15:24

Woning pijltjesschutters vol met drugs, vuurwapen en geld

Amsterdam

De politie heeft dankzij de tip van een alerte burger een onderzoek gedaan in de woning van de pijltjesschutters die onlangs werden aangehouden. De tip leverde een vondst op van drugs, geld en een vuurwapen.

Naar aanleiding van publicaties in diverse media belde de vrouw de politie zondag en gaf hen een belangrijke tip. De vrouw had voor een woning aan de Osdorperweg meerdere malen een witte bestelbus zien staan, voorzien van een Engels kenteken en had diverse mannen de laatste tijd zien in- en uitlopen.

Toen agenten zondagavond 29 juli deze woning binnengingen ontstond al het vermoeden, onder andere door aangetroffen verblijfsdocumenten en foto’s, dat de zogenaamde pijltjesschutters hier verbleven. In de woning trof de politie diverse goederen aan waaronder een vuurwapen met viertien patronen, drie dozen met ruim10 kilo wiet, een geldbedrag van ongeveer 15.000 euro en de verpakking van een blowgun (blaaspijp). Verder waren er persoonlijke bescheiden en een busje pepperspray.

De 23-jarige Britse verdachte werd in de nacht van vrijdag 27 juli op zaterdag 28 juli gearresteerd, de tweede verdachte, een 24-jarige man uit Groot-Brittannië, werd zaterdagmiddag rond twee uur in een politiebureau gearresteerd. Zij worden onder andere verdacht van het feit dat zij op woensdagavond 25 juli drie personen op verschillende locaties met pijltjes beschoten.

Vrijdagnacht werd een 29-jarige man op de Droogbak, vanuit een witte bestelbus, met een pijltje beschoten. Hij bedacht zich geen moment, zette middels een taxi de achtervolging in en belde de politie. Hierdoor konden agenten de witte bestelbus in beslag nemen op de Bestevaerstraat.

In de bus vond de politie een pijltje, soortgelijk als de pijltjes waarmee de slachtoffers waren beschoten. Tevens werden twee kapmessen aangetroffen.

Even later kon de 23-jarige verdachte worden gearresteerd op een terras van een café aan de Willem de Zwijgerlaan.

De politie is zeer content met het optreden van het laatste slachtoffer, een beroemd vechtsporter. Door zijn doortastend optreden heeft de politie de verdachten kunnen arresteren en zijn meer slachtoffers voorkomen. De politie heeft dinsdagmiddag de taxikosten van de man vergoed en hem in het zonnetje gezet.
Provincie:
Tag(s):