woensdag, 3. oktober 2007 - 15:27

Zakkenrollers aan de schandpaal in Almelo

Almelo

Aanstaande donderdag 4 oktober en zaterdag 6 oktober organiseren de Markmeesters, Stadstoezicht, gemeente Almelo en politie Twente samen een ludieke actie tegen zakkenrollers in Almelo.

Tijdens deze marktdagen wordt de markt terug gebracht in een Middeleeuwse stijl. Een theatergroep richt een Middeleeuws dorp in op de markt. In het gezelschap is een zakkenrollende Gauwdief die opgepakt en terecht gesteld wordt aan de schandpaal. Als straf mag het publiek natte sponsen op de Gauwdief gooien.

Tijdens deze marktdagen richten Stadstoezicht en politie een kraam in om voorlichting en tips te geven aan de burgers. Hoewel Stadstoezicht en de politie dagelijks toezicht houden en burgers op zakkenrollers attenderen, zijn er nog regelmatig mensen die de dupe worden van zakkenrollers. Stadstoezicht constateert dit voornamelijk op marktdagen.

Uiteindelijk blijkt dat niet iedereen aangifte doet bij de politie. Voor de politie is het van belang dat burgers aangifte doen. Dit geeft een beter beeld van de situatie, zodat er concreet aanhoudingen kunnen worden gedaan.
Provincie:
Tag(s):