donderdag, 4. oktober 2007 - 19:43

Zeer grote brand in Gronsveld

Gronsveld

In een oud veilinggebouw aan de Stationsstraat in Gronsveld is rond 19.00 uur brand uitgebroken. De brand werd vrij snel opgeschaald tot zeer grote brand. Diverse brandweerkorpsen uit Zuid-Limburg zijn opgeroepen om het vuur te bestrijden.

Tijdens de brand is er asbest vrijgekomen maar het betrof een lage hoeveelheid. Omwonenden werden zekerheidshalve geadviseerd deuren en ramen dicht te houden.

Ook is het treinverkeer op last van de brandweer tussen Maastricht Randwyck en Visé stilgelegd. Reizigers worden met bussen vervoerd.

Aanvankelijk was het niet duidelijk welk materiaal in brand stond, hetgeen het blussen bemoeilijkte. Na onderzoek bleek het te gaan om zogenaamde gom (een natuurlijke stof waarvan bijvoorbeeld stuiterballen worden gemaakt), die het best blusbaar is met schuim. Om die reden werd het brandweerkorps van Chemelot ingeschakeld. Rond 22:15 uur werd begonnen met het blussen met schuim.

Even na middernacht is het sein "brand meester" gegeven door de brandweer. De brandweer verwacht wel dat er nog enkele uren nageblust moet worden, waarbij nog geringe rookoverlast kan plaatsvinden voor de omgeving.

Er wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):