dinsdag, 28. augustus 2007 - 15:25

Zurich organiseert feestelijk slotoffensief rondom 75 jaar Afsluitdijk

Zurich

In de tijd van Grutte Pier stonden de Friezen hun mannetje en tijdens de bouw van de Afsluitdijk maakten de arbeiders uit Friesland hun meters. Voor een basaltblok variërend in gewicht van 20 tot 60 kilo draaiden de noordelijke mannetjesputters hun hand vroeger niet om. Meters moesten ze maken, want die werden uitbetaald.

Of er in het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 september 2007 in het dorp Zurich aan de kop van de Afsluitdijk nog zulke sterke mannen te zien zijn is maar de vraag. In ieder geval staan op de tweede dag van dit historische weekend de spieren centraal. De beloning is de titel 'Sterkste Dijkwerker van Nederland'. Een zekerheid is wel dat Zurich twee dagen bol van de festiviteiten staat in het kader van 75 jaar Afsluitdijk.
Zurich, een klein dorp, waar de drukte rondom de werkzaamheden aan de Afsluitdijk vanaf januari 1927 een grote invloed had. Het dorpje aan het eind van de wereld werd een doorgangsplaats naar Holland. Als slotoffensief rondom het 75-jarig bestaan van de Afsluitdijk organiseert Zurich een groots feest.

Onder andere zullen de sterkste Dijkwerker, palingrokers, nettenboeters en andere ambachtslieden, de fototentoonstelling: 'Een reis door het verleden', old-timer show, muziek van diverse koren en zangroepen, De Harmonie uit Pingjum en de Top-100 band 'Basic' op zaterdag 15 en zondag 16 september het programma vullen.
Provincie:
Tag(s):