zaterdag, 26. januari 2008 - 20:39

“Het Sport-Buzzie� project wint Drentse Richard Krajicek Award

Borger - Odoorn

Tijdens het onlangs gehouden Drents Sportgala vond de provinciale voorronde van de Richard Krajicek Foundation Award plaats. De Richard Krajicek Foundation Award is een prijs voor projecten die de jeugd stimuleren om meer te bewegen en tevens een sociale functie hebben.

Het project “Het Sport-Buzzie� van de Stichting Welzijn Borger-Odoorn (SWBO) was de gelukkige winnaar tijdens deze avond. De prijs houdt een geldbedrag van € 1.000,- in. SWBO gaat de provincie Drenthe vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van de Richard Krajicek Foundation Award in Ahoy Rotterdam.

Het Sport-Buzzie is een project waarbij een bus vol met sport- en spelmaterialen door de gemeente Borger-Odoorn rijdt en op verschillende plaatsen stopt om sport- en spelactiviteiten te stimuleren. Alle kinderen tussen de 4 en 18 jaar zijn dan van harte welkom. Onder begeleiding van sportbuurtwerkers en vrijwilligers uit de buurt worden telkens nieuwe sporten en spelen aangeboden. Voorbeelden zijn voetbal met een panna kooi, bounce ball, frisbee en streethockey.
Ook kunnen kinderen sport- en spelmateriaal uit de bus lenen.

De landelijke finale van de Richard Krajicek Foundation Award vindt op 20 februari plaats tijdens het ABN-AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. De winnaar ontvangt € 10.000,-.
Provincie:
Tag(s):