zondag, 27. januari 2008 - 16:21

Dodelijk precies Heracles pakt punten in Venlo

(Elfvoetbal) Een dodelijk precies Heracles heeft drie punten gepakt in de uitwedstrijd bij VVV-Venlo. De Almeloërs verstoorden vroeg de opbouw van de thuisploeg en maakten gebruik van de gemaakte fouten in de Venlose defensie. Met goed verzorgd voetbal en een prima tactisch plan zette de ploeg van Gert Heerkens met maarliefst 0-5 opzij.

Heracles doet sinds de trainerswissel uitstekende zaken. De vervanger van de ontslagen Ruud Brood heeft met de aangetrokken Gonzalo Garcia-Garcia, Martin Christensen en Rahim Ouedraogo een kwaliteitsinjectie ondergaan.

VVV was de betere ploeg in de openingsfase. Op het moment dat een treffer voor de ploeg van André Wetzel niet lang uit leek te blijven, was het Mark Looms, die de score opende voor de bezoekers. De linksachter kwam bij een hoekschop goed voor zijn man en knikte knap binnen.

Na de treffer leunde het elftal van Heerkens achterover. De ploeg joeg de verdediging van VVV vroeg op en maakte het de Venlonaren moeilijk om op te bouwen. In de 33ste minuut was Garcia-Garcia succesvol voor Heracles. De aanvallende middenvelder kreeg veel ruimte van Edwin Linssen en met een goed bekeken diagonaal schot verschalkte hij VVV-doelman Danny Wintjens.

Het tactische spel van Heracles bracht de thuisploeg in moeilijkheden. Drie minuten voor de rust was het Srdan Lakic (foto), die de 0-3 aantekende. De spits ontsnapte aan buitenspel, omspeelde doelman Wintjens en ronde prima af.

Na de onderbreking ging VVV opzoek naar een aansluitingstreffer, maar een vroeg doelpunt van wederom Lakic bracht een einde aan de Venlose hoop. Rob Maas profiteerde van een blunder van Niels Fleuren. Met een bekeken bal vond de controlerende middenvelder de Kroaat, die schitterend binnen schoot.

VVV kon weinig tegen het geweld van de Heraclieden inbrengen. De ploeg kwam aanvallend tekort om het de defensie van de bezoekers moeilijk te maken en hadden verdedigend de grootste moeite om de tegenstander van zich af te houden.

In de 83ste minuut kreeg Lakic een publiekswissel. Zijn vervanger, Igor Gluscevic, zorgde voor de kers op de taart. De aanvaller schoot, bij zijn eerste balcontact, de bal schitterend achter VVV-doelman Wintjens.

Door de overwinning passeert Heracles de Venlonaren op de ranglijst. De Almeloërs staan 13e met 22 punten uit 22 wedstrijden. VVV bivakeert op de 15e plaats. De Venlonaren hebben 19 punten uit 22 wedstrijden.