woensdag, 9. januari 2008 - 10:12

Grote inbraak fotospeciaalzaak

Urk

Zondagavond 6 januari sloegen inbrekers toe in een bedrijfspand op het bedrijventerrein de Zwolse Hoek in Urk. De dieven moesten flink wat breekwerk verrichten om binnen te komen maar maakten toch voor duizenden euro’s aan digitale apparatuur buit. De gealarmeerde politie hield later in Luttelgeest een 44-jarige man aan; hij bleek echter niets met de zaak te maken te hebben. De verdachte werd direct heengezonden toen bleek dat hij onschuldig was. Het Inbraken Team District Noord van de politie Flevoland heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Even voor 23:00 uur reageerden meerdere politie-eenheden op de inbraakmelding van het pand aan Het Spijk op het bedrijventerrein. Een getuige die een verdachte auto weg had zien rijden, gaf dit door aan de regionale meldkamer die direct enkele politieauto’s achter het verdachte voertuig dirigeerde. De vermeende verdachte werd in een woning in Luttelgeest gearresteerd en naar het politiebureau in Emmeloord gebracht. Al snel bleek dat de man, een inwoner van Luttelgeest, niets met de inbraak te maken had en dat de getuige zich mogelijk in het kenteken en type voertuig had vergist.

Ter plaatse bleek het boevengilde, ondanks de beveiligingsmaatregelen, te hebben toegeslagen. De inmiddels gearriveerde eigenaar verklaarde dat er voor duizenden euro’s aan digitale apparatuur was weggenomen. Ook de schade aan het hek en het pand is aanzienlijk. De Forensisch Technische Recherche heeft uitgebreid sporenonderzoek verricht. De inbraak wordt onderzocht door het Inbraken Team District Noord. Getuigen die iets gezien of gehoord hebben kunnen zich melden via: 0 9 0 0- 8 8 4 4.
Provincie:
Tag(s):