vrijdag, 18. januari 2008 - 8:37

Milieudienst Groningen haalt huisvuil Haren op

Haren

De Groningse Milieudienst haalt sinds 1 januari 2008 ook het huisvuil in Haren op. De gemeente Haren blijft wel verantwoordelijk. De inwoners van Haren merken voorlopig niets van deze verandering. De vertrouwde gezichten en vuilniswagens blijven te zien op straat. Het personeel is in dienst getreden van de gemeente Groningen.

De service bij het inzamelen van het huisvuil en het aanbieden van het grofvuil blijft op hetzelfde niveau. En de regie blijft in handen van de gemeente Haren.

De overeenkomst is een uitbreiding van de samenwerking tussen beide gemeenten. Daarmee garandeert de gemeente Haren haar inwoners een kwalitatief goede dienstverlening voor de langere termijn.

Met de afvalinzameling van Haren erbij, haalt de Groningse Milieudienst nu het huisvuil op van meer dan 115.000 huishoudens en ongeveer 260.000 inwoners van de provincie Groningen. Dat is bijna de helft van het aantal inwoners van de provincie. Naast de gemeente Groningen en nu ook Haren, maken de gemeenten Loppersum, Ten Boer, Bedum, Winsum en De Marne ook gebruik van de inzameldienst.
Provincie:
Tag(s):