maandag, 25. augustus 2008 - 7:03

Real met negen man naar winst Spaanse Supercup

(Elfvoetbal) Real Madrid heeft na een knotsgek treffen met Valencia de Spaanse Supercup gewonnen. De Spaans landskampioen eindigde met negen man, na rood voor Rafael van der Vaart en Ruud van Nistelrooy, maar won wel met 4-2 van Valencia. Zo werd de 3-2 nederlaag in de eerste wedstrijd teniet gedaan.

De Madrilenen begonnen zeer zwak aan de return in het eigen Santiago Bernabeu. De ploeg, met Van der Vaart, Van Nistelrooy en Robben in de basis, creeerde nauwelijks kansen. Tot overmat van ramp kwam de ploeg na veertig minuten ook nog eens met tien man te staan, nadat Van der Vaart tegen een domme rode kaart aanliep. De Nederlander vloerde Juan Mata rond de middenlijn met een snoeiharde tackle en kon vertrekken.

Het stond toen al 1-0 voor Valencia. David Silva draaide zich na een half uur vrij op de rand van het strafschopgebied en knalde de bal laag in de hoek, onhoudbaar voor Iker Casillas.

Van Nistelrooy dacht in de tweede helft de gelijkmaker binnen te koppen, maar zijn inzet werd met de hand gestopt door verdediger Raul Albiol. Dat werd gezien door de scheidsrechter, die de bal op de stip legde. Vanaf elf meter scoorde Van Gol alsnog.

Maar de aanvaller kon even later vertrekken nadat ook hij een harde, tweebenige tackle inzette en rood kreeg. Zo bleven er nog negen Madrilenen over, maar die gingen wel steeds beter spelen en konden de elf van Valencia zelfs hun wil opleggen.

Oud-Vitesse-speler Mahamadou Diarra raakte de lat, waarna Sergio Ramos in de rebound alsnog de 2-1 scoorde. Kort daarna scoorde Ruben de la Red de 3-1 en Gonzola Higuain zelfs de 4-1. Namens Valencia scoorde Fernando Morientes nog wel de 4-2 maar dat mocht niet meer baten.