maandag, 21. januari 2008 - 11:11

Taxatie en inkoopdag van oude en zeldzame boeken

Emmen

Dinsdag 29 januari van 13 – 17 uur zal er in Restaurant Aquarena, Angelsnoerdijk 31 in Emmen voor het eerst een taxatie/inkoopdag van oude boeken worden gehouden door antiquaar/taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Ouddorp. Hij is deze dag bereid uw oude (antieke) boeken, handschriften en/of oude bijbels te taxeren of wel in te kopen. Oude ansichtkaarten zijn ook welkom. De heer De Jong uit Oudemirdum zal hem terzijde staan met het taxeren van kaarten, oude foto’s , albums, etc.

Molendijk organiseert twee keer per jaar een veiling van oude/antieke boeken; hij was organisator van diverse boekenmarkten in den lande. Hij is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, (staten)bijbels, theologie en topografie. Er zullen ook een paar voorbeelden te zien zijn van antieke boeken. Voor eventuele restauratie kan een afspraak gemaakt worden.
Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Er wordt 3,- euro per persoon voor gevraagd. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Vorig jaar werd een handgeschreven bijbel ,,ontdekt�. Via Molendijk ligt dit unieke exemplaar in de bibliotheek van de Vrije Universiteit. Desgewenst kunnen bezoekers hun oude boeken ter plaatse verkopen. Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt.

Regelmatig taxeert Molendijk op uitnodiging in musea, bibliotheken, kerken en op monumentendagen. De belangstelling is overwegend groot op dergelijke dagen. Inmiddels heeft hij meer dan 150 taxatiedagen op zijn naam staan. Afgelopen zomer taxeerden beiden in Hoogeveen onder grote belangstelling. Er is voldoende parkeergelegenheid en de koffie staat klaar.
Provincie:
Tag(s):