zondag, 27. juli 2008 - 13:06

Tevreden gezichten na afscheidsduel Stam

(Elfvoetbal) Jaap Stam heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn afscheidswedstrijd. In het stadion van FC Zwolle nam een speciaal door Jaap Stam geselecteerd sterrenteam het zaterdagavond op tegen het Ajax van trainer Marco van Basten. Het duel, dat na twintig minuten spelen vanwege slechte weersomstandigheden tijdelijk moest worden gestaakt, eindigde in een 3-3 gelijkspel.

"Over de wedstrijden die ik heb gespeeld, ben ik eigenlijk nooit tevreden geweest", vertelt Stam op de website van Ajax, de laatste club waar de verdediger onder contract heeft gestaan. "Maar over deze avond, en ook over mijn hele loopbaan kan ik wel degelijk tevreden zijn. Normaal ben ik niet zo van de feestjes, maar vanavond was wel heel speciaal. Toen het zo regende kneep ik hem wel even. Uiteindelijk kwam alles goed. Het is mooi geweest."

"Het was door alle regen ook wel een beetje een gekke wedstrijd", keek Marco van Basten terug. "Maar wel leuk om de jongens tegen zulke geroutineerde tegenstanders te zien spelen. De hoofdmoot van Team Jaap Stam bestond toch uit spelers die samenspeelden op het WK van 1998. En zij bleken nog aardig op elkaar ingespeeld. We hadden soms wat moeite met bepaalde facetten van hun spel. Bijvoorbeeld als zij zich wat lieten inzakken. Te veel jongens stonden ook met grote ogen naar hun tegenstander te kijken. Uiteindelijk pakten we het in de tweede helft goed op. Dat we ons terugvochten van een achterstand is positief. Uiteindelijk gaat iedereen tevreden naar huis, denk ik. Het publiek heeft toch ook zes doelpunten gezien."