vrijdag, 27. november 2009 - 16:50

8 miljoen euro subsidie voor campusproject in Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

De Accelarator en de congresruimte Netwerkplaza op Chemelot in Sittard-Geleen krijgen samen ruim 8 miljoen euro van minister Van der Hoeven van Economische Zaken. Ook campusprojecten in Helmond en Eindhoven krijgen een subsidie van de minister. In totaal investeert de minister 25 miljoen euro aan 5 campusprojecten in Zuid-Oost Nederland.

Bij de Chemelot Campus gaat het om gezamenlijke huisvestings- en laboratoriumfaciliteiten voor midden- en kleinbedrijven en conferentievoorzieningen waar campusbewoners elkaar informeel en formeel ontmoeten.

De campussen sluiten goed aan bij de ontwikkeling van de toptechnologieregio Zuidoost Nederland. Bedrijven hebben steeds meer, maar ook steeds sneller en steeds ingewikkelder kennis nodig. Open innovatie is daartoe een oplossing. Kennis die binnen bedrijven wordt ontwikkeld, moet worden uitgewisseld. Het is dan goed dat bedrijven dan bij elkaar in de buurt zitten.

De totale subsidie voor de projecten in Zuid-Oost Nederland bedraagt circa 37 miljoen euro. Daarvan neemt Economische Zaken bijna 25 miljoen euro voor zijn rekening. Het overige deel wordt gefinancierd door de provincies Noord Brabant en Limburg, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en de gemeente Eindhoven. Het betrokken bedrijfsleven investeert zelf 58 miljoen euro.
Provincie:
Tag(s):