zaterdag, 31. oktober 2009 - 12:24

Aanhoudingen voor overval na chatdate

Amsterdam

Met de aanhouding van twee mannen van 19 en 22 jaar oud, denkt de politie een overval in een woning in Amsterdam Oost te hebben opgelost. Het slachtoffer werd eind september in zijn woning bedreigd, mishandeld en gewond achtergelaten.

Het slachtoffer maakte voor de overval contact met één van de verdachten via een gay-chatsite.

Bij de afspraak die volgde, verscheen de verdachte samen met een andere man bij de woning van het slachtoffer, waarop de twee met geweld naar binnen drongen. In de woning werd de aangever bedreigd, mishandeld en opgesloten. Hij bleef gewond achter, maar wist zich te bevrijden en de politie te waarschuwen.

De man is vervolgens met aangezichtsletsel, botbreuken en diverse kneuzingen in een ziekenhuis opgenomen. Bij de overval werden onder andere telefoons buitgemaakt.

Via technisch en tactisch rechercheonderzoek kwamen rechercheurs van district Noord de twee verdachten op het spoor. Half oktober konden de twee Amsterdammers worden aangehouden.

De politie verdenkt één van de aangehouden mannen ervan eerder betrokken te zijn geweest bij diefstallen uit woning naar aanleiding van contact via de de gay-chatsite. De verdachte meldde zich daar aan onder de nicknames 'Mark', 'Christiaan' of 'Cristiano'.

De politie is dringend op zoek naar slachtoffers en hoopt deze snel te vinden, zodat een aangifte opgenomen kan worden.

Slachtoffers van dergelijke misdrijven doen vaak geen aangifte vanwege schaamte. Politiemensen van het homonetwerk Roze in Blauw kunnen daartoe ook gebeld worden. Zij zijn bereikbaar op: 020-559 5385.
Provincie:
Tag(s):