donderdag, 17. september 2009 - 15:51

Albert Westerhof haalt goud op de Deaflympics

Marum

Vrijdag 18 september gaat wethouder Jansma op bezoek bij judoka Albert Westerhof (21 jaar) in Noordwijk om hem te feliciteren. Albert heeft namelijk op 9 september 2009, tijdens de Summer Deaflympics 2009, in Taipei (Taiwan) goud gewonnen in de categorie tot 66 kilo. Een historisch gebeuren in de judosport binnen de Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond (KNDSB).

De Deaflympics is het multi-sportevenement voor dove atleten en komt overeen met de Olympische spelen. Tegenwoordig vormen zowel de Summer als de Winter Deaflympics het sportevenement voor wedstrijden op wereldniveau, waar dove topsporters zich met elkaar kunnen meten.

Atleten moeten voldoen aan strenge kwalificatie-eisen om in aanmerking te komen voor selectie voor het Nederlands Team. Een andere eis is dat de atleten een gemeten gehoorverlies moeten hebben van min. 55 dB aan het beste oor. Tijdens de wedstrijden mogen geen hoortoestellen worden gedragen.

Albert Westerhof
Albert Westerhof is lid van judovereniging Grootegast. Albert is houder van de tweede dan. Met het winnen van de Deaflympics 2009 heeft Albert het voorlopige hoogtepunt bereikt in zijn sportieve carrière. In 2007 werd Albert al Europees Kampioen en hij werd derde op het WK voor Doven in 2008. Tijdens het gehele Deaflympics 2009 toernooi kreeg Albert geen punt tegen.
Provincie:
Tag(s):