woensdag, 23. december 2009 - 17:41

Atrium MC sluit drie poli's na vrijkomen perazijnzuur

Heerlen

Het Atrium MC in Heerlen heeft woensdagochtend drie poli’s gesloten na een incident waarbij perazijnzuur vrijkwam en er een damp ontsnapte. Het incident deed zich kort voor 10.00 uur voor op de polikliniek Urologie. Vier bezoekers en twee medewerkers kregen last van de luchtwegen en werden naar de Spoedeisende Hulp (SEH) gebracht. Na een kort onderzoek konden ze de SEH weer verlaten, zo meldt het ziekenhuis in Heerlen.

De brandweer en politie waren snel ter plaatse. De politie sloot de poligang tijdelijk af. De brandweer heeft vervolgens het perazijnzuur afgevoerd en de gang geventileerd. 
De poliklinieken Urologie en Oogheelkunde waren tijdelijk gesloten en zijn in de loop van de middag weer in gebruik genomen. Perazijnzuur wordt in een concentratie van vijf procent gebruikt om medische instrumenten te desinfecteren. Het incident met het zuur ontstond op het milieu-eiland aan het einde van de gang van de poli Urologie. Een vaatje perazijnzuur is na het bijvullen niet goed dichtgedraaid, waardoor een restje op de vloer lekte. Daarbij ontstond de damp die leidde tot de ademhalingsklachten.
Provincie:
Tag(s):