dinsdag, 24. november 2009 - 19:59

´Booming business´ in de Eemshaven

Eemsmond

In tegenstelling tot andere havengebieden in Nederland gaat het in Groningse haven geweldig. Er is zelfs sprake van ‘booming business’ .

Wie een kijkje neemt in het industriegebied bij de Eemshaven ziet vrachtwagens en cementauto’s af en aan rijden. Grote hei-installaties stampen palen de grond in en schepen brengen bouwmateriaal de haven in. De bouw van grote elektrische centrales van Nuon en RWE is begonnen. Inmiddels zijn ook de voorbereidingen getroffen voor een nieuwe centrale van Eemsmond Energie (Advanced Power). Dat heeft ervoor gekozen om hier de meest efficiënte en milieuvriendelijke technologie voor gasturbines ter wereld te gebruiken met een beoogde capaciteit van 1200 MW. Wanneer straks de bouw helemaal op stoom is zijn er duizenden bouwvakkers actief op deze grootste bouwplaats van heel Nederland.

Naar verwachting wordt er in de Eemshaven over een paar jaar circa 7500 MW aan energie geproduceerd, ruim voldoende om de helft van heel Nederland van stroom te voorzien. Met recht dus dé energy port van Nederland, misschien wel van Noordwest Europa
Provincie:
Tag(s):