maandag, 9. november 2009 - 20:02

Brandweermannen redden bedlegerige bewoner uit brandend huis

Werkendam

Vanmorgen is omstreeks 10.40 uur een brand gemeld in een woning aan het Talingpad. Ter plaatse bleek het om een binnenbrand te gaan. De brandweer heeft de 46-jarige bedlegerige bewoonster van haar bed gehaald en uit het pand gedragen. Ze is met rookverschijnselen naar een ziekenhuis in Utrecht vervoerd.

Er kwam een traumaheli en een ambulance ter plaatse. Het slachtoffer lag beneden te slapen in een zijkamer. Ze is bedlegerig en ontdekte zelf de brand. Ze heeft ook direct naar man gebeld, die met spoed naar huis kwam. Hij is ook opgevangen door de GGD evenals een buurtbewoner die geassisteerd had en rook had binnen gekregen. Het slachtoffer werd met rookverschijnselen en ademhalingsproblemen overgebracht met een ziekenauto naar het UMC Utrecht.

De brandweer heeft de brand geblust. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Gelet op de sporen lijkt de brand in de woonkamer in de hoek nabij de computer te zijn ontstaan. Salvage is namens de verzekeringsmaatschappij gewaarschuwd om de 1e maatregelen te nemen.
Provincie:
Tag(s):