vrijdag, 13. november 2009 - 21:04

Burgemeester Borger-Odoorn toont respect

Exloo

Burgemeester Marco Out van de gemeente Borger-Odoorn reed donderdag tijdens de "Dag van Respect" rond in een elektrische auto. Burgemeester Out legt uit waarom: “Door het gebruik van elektriciteit stoten elektrische auto’s aanzienlijk minder CO2, fijnstof en andere schadelijke stoffen uit. Als bij de opwekking van elektriciteit volledig gebruik gemaakt wordt van duurzame bronnen zoals wind en zon, zijn elektrische auto’s zelfs volledig CO2 neutraal. Respect voor het milieu dus.”

De burgemeester bezocht ondermeer OBS de Linderakkers in Valthe en CBS School 59 in Nieuw-Buinen. Samen met de leerlingen stond de burgemeester stil bij respect, voor elkaar, het natuur en milieu en de samenleving.

Later op de dag ging de burgemeester naar een ondernemersbijeenkomst van De Maatschappij, waar de aanwezigen ook kennis konden maken met deze nieuwe milieuvriendelijke manier van transport. De elektrische auto is een van de oplossingen in het kader van het project ‘Hotspot’ van de Agenda voor de Veenkoloniën. Negen Drentse en Groningse gemeenten, twee waterschappen en twee provincies werken in dit project samen aan plannen voor CO2-reductie.
Provincie:
Tag(s):