donderdag, 13. augustus 2009 - 21:54

Defensie bouwt virtuele track Beat the Challenge op De Haar

Assen

Vanaf 12 augustus tot 17 augustus is Defensie druk in de weer met het in het echt nabouwen van de virtuele mountainbike track Beat the Challenge op militair oefenterrein De Haar, naast het TT circuit in Assen. Langzaamaan worden de contouren van de baan zichtbaar dankzij de inzet van bulldozers, bobcats en graafmachines. De mountainbiketrack is onderdeel van Sport Valley, het gratis festival dat op 29 augustus, de dag van de proloog van la Vuelta, plaatsvindt op het TT circuit. Het is voor het eerst dat een virtueel spel in het echt wordt nagebouwd.

Voor het eerst wordt een virtueel spel werkelijkheid. Met het mountainbikespel Beat the Challenge kon iedereen een eigen virtuele track ontwerpen via www.sportisvet.nl. Deze eigen track kon vervolgens op Hyves gespeeld worden door alle vrienden van de ontwerper. In juni won Justin Lunenborg, leerling van het Roelof van Echten College in Hoogeveen, de Beat the Challenge-wedstrijd. Hij had de virtueel best bereden track. Daarom wordt zijn track realiteit op het festival Sport Valley en kan deze daar straks in het echt bereden worden.
Defensie is tot 19 augustus aan het werk met het bouwen van de track. 25.000 kuub grond, een bulldozer, graafmachine en bobcat zorgen ervoor dat mountainbikebaan realiteit wordt op het militair oefenterrein De Haar in Assen.

De mountainbiketrack is een onderdeel van de finales van het sportstimuleringsprogramma Sport is vet! Jij niet! dat op Sport Valley zijn hoogtepunt krijgt. Alle leerlingen van het Drents voortgezet onderwijs mogen hier aan meedoen! Ze kunnen zich op zaterdag 29 augustus om 10.00 uur zelf melden op Sport Valley om zich in te schrijven. De leerling die de wedstrijden op Sport Valley wint, mag met zijn/haar hele klas op een driedaags survivalcamp in de Ardennen.
Provincie:
Tag(s):