maandag, 2. november 2009 - 21:09

Drenthe krijgt nieuwe cultuurprijzen

Regio

Drenthe krijgt drie nieuwe cultuurprijzen. Het Kunstennetwerk Drenthe heeft een plan gemaakt voor de uitreiking van een talentprijs, aanmoedigingsprijs en innovatieprijs.
De prijzen worden op woensdag 24 maart 2010 uitgereikt tijdens het eerste Kunst en Cultuur Gala Drenthe.

Inwoners in Drenthe kunnen kandidaten aanmelden voor de talentprijs en de aanmoedigingsprijs. Voor elke prijs is een selectiecommissie samengesteld die uit alle aanmeldingen drie kandidaten kiest die genomineerd worden. De kandidaten kunnen verenigingen, organisaties of personen zijn. De drie genomineerden worden voorgelegd aan een landelijke jury. Deze jury wijst uiteindelijk de winnaars per prijs aan. Winnaars ontvangen tijdens het Gala een prijs ter waarde van € 2500,00 en een sculptuur. Portretten van de genomineerden worden uitgezonden door RTV Drenthe.

Een speciale plaats neemt de innovatieprijs in. De innovatieprijs is bestemd voor personen, die met opmerkelijke plannen en ontwerpen een bestaande instelling in Drenthe verrijken met een bijzonder project. Voor dit jaar staat de commandantswoning op het terrein van Herinneringscentrum Kamp Westerbork centraal. De woning is het symbool van de nazi-terreur en is van cultuurhistorisch belang. Terwijl bijna alles dat herinnert aan het bestaan van kamp Westerbork is verdwe¬nen, is de commandantswoning blijven staan. Met behoud van het ontoegankelijke en raadselachtige van het huis wil het Herinneringscentrum de woning op tijdelijke basis gebruiken voor activiteiten die de woning een actieve invulling geven welke recht doen aan de werkzaamheden van het Herinneringscentrum.

Het Kunstennetwerk nodigt iedereen uit personen en organisaties voor te dragen voor de talentprijs, aanmoedigingsprijs en roept een ieder op om een projectvoorstel te schrijven voor de commandantswoning van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Aanmelding kan via de website van Kunst & Cultuur Drenthe www.kcdrenthe.nl. De criteria voor de prijzen zijn te vinden op de websites van alle leden van het Kunstennetwerk Drenthe. Er kan ook telefonisch gereageerd worden via 0592-336999.

De cultuurprijzen zijn een initiatief van het Kunstennetwerk Drenthe, waarin vertegenwoordigd zijn de theaters, centra voor de kunsten, Biblionet, RTV Drenthe, CBK Drenthe en Kunst & Cultuur Drenthe. Het belang van kunst en cultuur voor de samenleving wordt hiermee benadrukt en gepromoot.

Het Kunst en Cultuur Gala Drenthe vindt 24 maart 2010 plaats in schouwburg Ogterop in Meppel.
Provincie:
Tag(s):