dinsdag, 21. juli 2009 - 0:43

Eerste lustrum voor de Dag van de Zeeuwse Visserij

Vlissingen

Geniet, proef en beleef op zaterdag 19 september 2009 alweer de vijfde editie van de Dag van de Zeeuwse Visserij! De Zeeuwse Visserijsector en de Provincie Zeeland organiseren dit evenement van 10.00 tot 17.00 uur in en om de vismijn aan de Binnenhaven 11 in

Tijdens deze dag is er weer veel te zien, te horen, te proeven, te ervaren
en te leren op het gebied van traditionele en moderne visserij in Zeeland.

Deze dag is erg leuk voor jong én oud en de toegang is uiteraard gratis.
Het thema van deze 5e dag is: Innovatie (vernieuwingen) in de visserij. Leerzaam en leuk zijn de verschillende lezingen over dit boeiende onderwerp.

Zeeland is nog steeds druk bezig met het zoeken naar innovatieve methoden om vis, schelp- en schaaldieren en zilte groenten in en om Zeeland te telen.

Maar natuurlijk komen ook de Zeeuwse tradities breed aan bod!
Het hoogtepunt van de dag is de uitreiking van de Zeeuwse Visserij Award 2008.

Nieuw in 2009:
Mensen kunnen zélf het veilen van vis ervaren tijdens een demonstratie.
Er komt een prijsvraag over visserij in de brede zin van het woord. In te vullen op de dag zelf!

Iedereen kan meedoen aan een fotowedstrijd met het onderwerp 'visserij'. Op de Dag van de Zeeuwse visserij zijn alle foto's te zien. Een jury kiest de drie beste foto's en de prijsuitreiking aan de
makers van de foto's vindt ook op 19 september plaats.

Een greep uit de andere belevenissen: In de binnenhaven zijn moderne en historische Zeeuwse vissersschepen te bewonderen. Op deze
schepen kunnen bezoekers zelf beleven hoe het is om op een schip te werken en te leven. Op de verschillende schepen wordt uitleg gegeven over de visvangstmethoden van toen en nu.

In een minibioscoop worden films gedraaid over de historie van de visvangst in Zeeland.

Aan de walkant zijn er onder andere demonstraties netten boeten en het roken van paling en poon te zien.

In tal van kraampjes worden zilte zaligheden verkocht voor zeer schappelijke prijsjes.

Er worden onder andere Zeeuwse mosselen gekookt en traditioneel geklede garnalenpelsters leren je
de kneepjes van het vak.
Provincie:
Tag(s):