donderdag, 6. augustus 2009 - 10:03

Eerste succes met SMS-Alert

Hilversum

Sinds drie weken is de politie Gooi en Vechtstreek actief met het systeem SMS-Alert. Inmiddels zijn er 8100 aanmeldingen en is woensdag 5 augustus het eerste succes behaald met SMS-Alert.

Om 13.16 uur ontving de politie Gooi en Vechtstreek een melding van een vermissing. Het betrof een 6-jarige tweeling, jongen en meisje, uit Hilversum. Om 10.30 uur speelden de kinderen buiten aan de Lopes Diaslaan. Toen de kinderen om 12.30 uur niet thuis gekomen waren, zijn de ouders op zoek gegaan en schakelde de politie in.

Met politieauto’s, politiemotoren, bikers en een politiehelikopter werd in de omgeving gezocht. Daarnaast werd een SMS-Alert uitgestuurd. Een medewerkster van de afdeling Teleservice (0900-8844) van het korps Gooi en Vechtstreek was op dat moment op weg naar huis. Zij ontving het SMS-Alert ook en zag de kinderen lopen op de Noorderweg. Ze schakelde haar collega’s bij de politie in die de kinderen met de ouders kon verenigen. De tweeling was samen met een nietsvermoedende buurvrouw, die de tweeling goed kent, en haar kinderen een ijsje in de stad gaan halen.
Provincie:
Tag(s):