vrijdag, 11. september 2009 - 19:51

Gemeente wint Trofee voor Open Monumentendag

Breda

Voorafgaand aan de 23e nationale Open Monumentendag heeft hoofdsponsor Rabo Vastgoedgroep in elke provincie een lokaal comité Open Monumentendag beloond met een trofee en een geldprijs van 2.000 euro. Met deze trofee wil de sponsor waardering uitspreken voor de inzet en betrokkenheid van mensen bij de monumenten in hun lokale omgeving.

De twaalf winnaars zijn gekozen op basis van criteria als originaliteit, creativiteit en betrokkenheid. In totaal zijn de programma’s van 350 lokale comités beoordeeld. Met jaarlijks 800.000 tot 900.000 bezoekers geldt de Open Monumentendag als één van de grootste culturele evenementen in Nederland.

Tijdens de Open Monumentendag, in het weekend van 12 en 13 september, kunnen in circa 350 gemeenten in Nederland tussen de 3.000 en 4.000 monumenten bezocht worden.

Met het thema ‘Op de kaart’, kunnen bezoekers dit jaar van alles te weten komen over kaarten en plattegronden. Comités, die lokaal de Open Monumentendag organiseren, geven met allerlei topografische kaarten, oude stadsplattegronden of andere (stedenbouwkundige) kaarten, de context voor de monumenten die worden opengesteld. Dat betekent een breed aanbod van monumenten en activiteiten.
Provincie:
Tag(s):