vrijdag, 4. september 2009 - 10:14

Grote controle Leeuwarder binnenstad

Leeuwarden

Donderdag van 17.30 uur tot 21.45 uur heeft de politie in de binnenstad 150 personen, 7 bromfietsen en 11 auto’s gecontroleerd. Tijdens de fouilleringsactie werden 11 messen, in alle soorten en maten, en een steel van een schop en een beugel van een zaag in beslag genomen.

Ook werd er een bromfiets in beslag genomen. Daarnaast werd een 28-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden omdat hij in het bezit was 28 bolletjes met vermoedelijk cocaïne. Tenslotte werden er diverse bekeuringen uitgeschreven voor onder andere wildplassen, het rijden zonder rijbewijs, het dragen van geen helm, geen APK en mobiel bellen tijdens het autorijden.

De controle werd uitgevoerd door 11 agenten van het politieteam Leeuwarden, waarbij het team werd ondersteund door vijf politieagenten van de Spoorwegpolitie en twee medewerkers van Koninklijke Marechaussee.

De politie houdt periodiek preventieve fouilleringsacties. Deze acties worden gehouden in het kader van de handhaving van de openbare orde. De burgemeester van Leeuwarden heeft hiervoor de binnenstad aangewezen als ‘veiligheidsrisicogebied’.
Provincie:
Tag(s):