vrijdag, 28. augustus 2009 - 9:34

'Het was oorlog, echt oorlog'

Hoek van Holland

‘Het was oorlog, écht oorlog’ zegt een agent die tijdens het feest op het strand van Hoek van Holland oog in oog stond met honderden relschoppers. De paniek was zo groot onder de agenten, dat elke seconde een uur leek te zijn. Enkele van de aanwezige dienders hebben hun schokkende verhaal aan het AD gedaan.

De relschoppers naderde de agent to ongeveer 3 á 4 meter en gooide met van alles naar hen. Toen de agenten vlak bij de nooduitgang kwamen, probeerde de relschoppers vijf agenten af te scheiden van hun collega’s. Eén van de agenten zegt hierover: "Ik zag dat een collega zijn wapen trok en vuurde. Het deed die klootzakken voor ons helemaal niks. Schieten was nutteloos. Die gasten stonden te lachen en filmpjes te maken."

Hoe dolgedraaid de relschoppers waren volgens de agenten blijkt uit het feit dat nadat een bezoeker zwaar gewond op de grond viel en richting de politie werd gegooid. "Voor onze voeten plofte een lichaam neer. Een van diezelfde relschoppers die even daarvoor nog tegenover ons stond. En nu moesten we hem helpen, want dat was onze taak. Die jongen lag dood te gaan. Enkele van ons liepen naar voren om voor hem te zorgen. Ze hebben hem bij de arm gepakt. We moesten vluchten. Die jongen hebben we 500 meter meegesleurd", aldus een agent.
Provincie:
Tag(s):