dinsdag, 1. september 2009 - 14:06

Hofintriges en wapengekletter

Arnhem

Op zaterdag 12 september, de jaarlijkse open monumentendag, is het provinciehuis van Gelderland in Arnhem voor publiek geopend. Naast rondleidingen in dit Rijksmonument is er een gevarieerd programma waaronder het muziekstuk An Age of Kings vol hofintriges en wapengekletter.

Een magistrale compositie die drie keer wordt opgevoerd. De deuren van het Huis der Provincie - zoals de officiële benaming is - gaan om 11.00 uur open. Om 12.00 uur verricht Clemens Cornielje, Commissaris van de Koningin, de officiële opening. De grote monumentale deuren en het hek sluiten weer om 17.00 uur.

Tijdens het Open Huis presenteert de provincie zich ook als een interessante werkgever voor wie wèil werken bij de overheid. Een zinvolle baan met carrièrekansen. Een carrièrecoach bespreekt met iedereen die wil, kansen en mogelijkheden. De presentatie van het Open Huis is in handen van de bekende presentator en zangeres Marga Bult.

De provincie beschikt over een omvangrijke collectie van moderne kunst van hedendaagse Gelderse kunstenaars. Deze zijn te bezichtigen tijdens het bezoek. Ook is de provincie een echte kaartenmaker. Er zijn heel veel digitale en gekoppelde kaarten over allerlei onderwerpen. Veel kaarten laten zien hoe het in de eigen leefomgeving erbij staat. Wie google maps wil zien op Gelderse schaal is deze dag op het goede adres.

Het volledige programma is te zien op www.Gelderland.nl. Aanmelden is niet nodig.
Provincie:
Tag(s):