zondag, 9. augustus 2009 - 21:32

Jongen (15) gooit brok ijzer op auto vanaf viaduct A58

Een 15-jarige jongen uit Molenschot is zondagochtend ingerekend nadat hij vanaf een viaduct over de A58 een metalen voorwerp gooide naar het onder hem passerende verkeer. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Een automobilist kreeg het voorwerp op zijn auto, nam de afslag en achterhaalde de jongen. Hij droeg de knaap vervolgens over aan de politie. De bewuste automobilist (56) kwam net terug van vakantie uit Tsjechië. Zijn vriendin (44) zat naast hem in de auto.

Ze kregen zondagmorgen 9 augustus rond 11.45 uur de schrik van hun leven toen zij op de A-58 onder een viaduct (Gilzeweg) doorreden. Er knalde een projectiel op de autoruit, waardoor er een ster in de voorruit ontstond. De vrouw zag dat er vanaf het viaduct iets naar beneden werd gegooid.

Ze namen vervolgens de eerstvolgende afslag en reden terug. Daar had de 15-jarige dader zich inmiddels in de bosjes verstopt. De automobilist hield de knul vast in afwachting van de politie. De verdachte is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Ook de melder ging mee naar het politiebureau om aangifte te doen. Gezien de ernst van het feit is de verdachte in verzekering gesteld. Het is nog onduidelijk wat het voorwerp precies is geweest. Volgens de verdachte gaat het om een onbekend metalen voorwerp, ongeveer zo groot als een hand, dat hij op het viaduct had gevonden.
Provincie:
Tag(s):