woensdag, 9. december 2009 - 21:29

Man die uit gevangenis in Arnhem ontsnapte aangehouden

Arnhem

De man die afgelopen zondag 6 december is ontsnapt uit de Penitentiaire Inrichting ‘De Berg’ in Arnhem is woensdagmiddag 9 december rond 18.00 uur aangehouden in Luik, België. ‘Dankzij een uitstekende samenwerking tussen de politieorganisaties van Nederland, de Groep Opsporing Onttrekkingen van het Klpd, Duitsland en België is het gelukt de man aan te houden’, meldt het Openbaar Ministerie woensdagavond.

Op het moment van aanhouding beschikte hij over een alarmpistool. Nederland zal België om overlevering vragen. In de media werd kritiek geuit op het opsporingsonderzoek naar de ontsnapte gevangene. De kritiek luidde onder meer dat het OM eerder een opsporingsbericht had moeten uitdoen.

Opsporingsberichtgeving is echter slechts één van de opsporingsmiddelen die het OM kan inzetten. Soms kan een te vroege opsporingsberichtgeving een effectieve opsporing in de weg zitten. Er zal altijd een professionele afweging moeten worden gemaakt wanneer opsporingsberichtgeving moet worden ingezet. Dat is ook in deze zaak gebeurd.
Provincie:
Tag(s):