donderdag, 24. december 2009 - 12:02

Met pensioen gaan veroorzaakt stress

Amsterdam

Mensen tussen 35-44 en 55-69 worden het vaakst met professionele stress geconfronteerd. Het moment waarop men met pensioen gaat, is een cruciaal punt in iemands leven, aangezien men dan plots heel veel vrije tijd heeft.

Om fysieke en mentale redenen is sociale interactie belangrijk voor een lang en gezond leven. Deze resultaten zijn gebaseerd op een InSites Consulting gezondheidsstudie en op een analyse van verschillende types online sociale media die op 55-plussers gericht zijn. In een tweede fase
werd er een kwantitatieve en kwalitatieve studie gevoerd bij 55-plussers, waarbij gebruik werd gemaakt van brainstorms en online diepte- en duointerviews.

Sociale interactie is cruciaal

55-plussers proberen meer te vermageren dan gelijk welke andere leeftijdsgroep. Ze weten heel wat over de voedingswaarde in voedingsproducten en houden goed in het oog hoeveel suikers, vet,
zout, cholesterol, tabak en alcohol ze innemen. Onderzoek toont echter aan dat er nog steeds een deel van deze bevolkingsgroep is die zich hier minder bewust van is.

Tom De Ruyck, Senior Consultant bij InSites Consulting verklaart: “Het grootste verschil schuilt in het feit dat deze laatste groep minder sociale contacten heeft om hen bewust te maken van het belang daarvan. De deelnemers geven aan dat voldoende sociale contacten hebben, de sleutel is tot een lang en gezond leven. In onze interviews met 55-plussers werd vaak aangehaald dat het moment waarop men met pensioen gaat een cruciaal punt is. Vooral de jaren daarvoor zijn bepalend – in die zin dat een carrière een happy end moet hebben.”

Met pensioen gaan veroorzaakt professionele en privéstress

Mensen tussen 35-44 en 55-69 worden het vaakst met professionele stress geconfronteerd. Het moment waarop men met pensioen gaat, is een cruciaal punt in iemands leven en een beslissende fase met het oog op de jaren die komen, waardoor privéstress het vaakst voorkomt bij 55-plussers. Op het einde van hun carrière voelen mensen zich alleen binnen het bedrijf: oude vrienden en collega’s zijn al weg, jongere mensen besturen het bedrijf op een andere manier. Het contrast tussen het werkleven en het pensioen komt aan als een shock. Plots hebben ze heel veel vrije tijd die zinvol moet worden ingevuld.
Categorie:
Tag(s):