zaterdag, 5. december 2009 - 15:42

Nederlanders blijven liever gezellig thuis met de feestdagen

Uit onderzoek van NightLife Magazine onder 624 Nederlanders in de leeftijd van 13 jaar en ouder is het uitgaansgedrag tijdens de feestdagen in december in kaart gebracht.

Meest opvallend is nog wel het feit dat het merendeel van de jongeren liever gewoon ouderwets thuis blijft met vrienden of familie tijdens sinterklaasfeest en kerstfeest in plaats van massaal naar discotheken, clubs en cafés te vluchten om aan de Oudhollandse taferelen te ontkomen.
Met oudejaarsavond is de drang om de deur uit te gaan wat groter bij de jeugd, maar nog steeds verkiest maar 11% van de jongeren t/m 29 jaar het daadwerkelijk bezoeken van een horeca gelegenheid.

Als we kijken naar opleiding dan valt op dat laagopgeleiden veelal erg behouden zijn en weinig ondernemen buiten de deur tijdens de feestdagen. Daarentegen zijn hoogopgeleiden meer in horecagelegenheden te vinden en plannen dit ook van tevoren door middel van reserveringen of entreebewijzen (in de voorverkoop). Er zijn geen aanwijzingen dat allochtonen een ander uitgaansgedrag vertonen tijdens de feestdagen dan autochtonen.
Categorie:
Tag(s):