maandag, 30. november 2009 - 20:57

OnderwaterLEDverlichting in zwembad Klazienaveen

Klazienaveen

Vanaf vrijdag is de onderwaterverlichting in het Neptunusbad in Klazienaveen aangepast aan de standaard van deze tijd. De lampen die gebruikt worden, zijn LED-lampen die een veel langere levensduur garanderen en zeer energiezuinig zijn. De gekozen kleur is mediterraan blauw. Deze kleur heeft niet alleen een rustige uitstraling maar past daarnaast erg goed bij het water dat in een zwembad uiteraard een hoofdrol vervult. optimale lichtbeleving

De LED-lampen verhogen niet alleen de sfeer in het bad, maar ook de veiligheid. Doordat het zwemwater egaal wordt verlicht en de lampen een heel stuk verder stralen dan bijvoorbeeld halogeenlampen, kunnen zwemmers niet meer ‘verdwijnen’ in donkere hoekjes.

Toezichthouders zien niet alleen op het water wat er gebeurt, maar kunnen ook in het water alles in de gaten houden. Door de laatste technieken toe te passen, kan altijd een optimale lichtbeleving worden aangeboden. De verlichting brandt met name ’s avonds, wanneer het effect het grootst is. De bovenverlichting kan hierbij grotendeels uit blijven. Samen met de discoverlichting op vrijdagavond zorgt deze onderwaterverlichting voor een nog meer spetterende ervaring in het Neptunusbad.

In een mooi verlicht zwembad te stappen is toch zoveel mooier dan in een bak gevuld met water?!
Provincie:
Tag(s):