donderdag, 29. oktober 2009 - 9:24

Opnieuw aanhoudingen in zaak Hoek van Holland

Rotterdam

Naar aanleiding van de ongeregeldheden in Hoek van Holland, in de nacht van 21- op 22 augustus jl. heeft de politie Rotterdam Rijnmond vier nieuwe aanhoudingen verricht.

Maandag zijn twee van de verdachten aangehouden. Een 16-jarige Rotterdammer werd gehoord terwijl hij vast zat in een jeugdinrichting. Hem wordt mishandeling ten laste gelegd. De tweede verdachte is een 20-jarige Rotterdammer. Hij meldde zichzelf bij bureau Marconiplein.
Een 18-jarige Ridderkerker is dinsdagmorgen rond kwart voor acht aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging en van diefstal dmv geweld.

Woensdag is de vierde verdachte, een 21-jarige Rotterdammer, aangehouden. In totaal zijn er nu dertig personen aangehouden.

Onder leiding van twee Officieren van Justitie doet de politie Rotterdam-Rijnmond onderzoek naar de ongeregeldheden op het strand van Hoek van Holland. Aan de hand van verklaringen van politiemensen en andere getuigen, en het minutieus bekijken van beeldmateriaal, wordt onderzocht wie op het strandfeest strafbare feiten heeft gepleegd. Tientallen politiemensen zijn bij dit onderzoek betrokken. Na het publiceren van de foto's heeft de politie nu 80 tips ontvangen.
Provincie:
Tag(s):