dinsdag, 10. november 2009 - 13:50

Ouders ruziën met kids over eetgewoonten

Amsterdam

Driekwart van de ouders heeft regelmatig discussies met de kinderen over hun eetgewoonten. Dit blijkt uit onderzoek van een vleeswarenfabrikant onder 500 gezinnen met jonge kinderen, uitgevoerd door PanelWizard. De strijd wordt veelal geleverd over het broodbeleg. Bijna de helft van de gezinnen hanteert strenge regels als het gaat om zoet versus hartig en een derde van de ouders probeert het eten er zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien.

Ouders willen graag dat hun kinderen gezond eten. Veel ouders (73,4%) hebben dan ook regelmatig discussies met hun kinderen over wat zij eten. Niet voor niets is het gewicht van hun kind bij één op de vijf ouders wel eens reden tot zorg. Hoe stimuleren ouders hun kinderen om gezond te eten?

De top drie: Meer dan 60% van de ondervraagde ouders geeft aan zelf het goede voorbeeld te willen geven; bijna 35% probeert het eten er zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien en 12,5% 'verstopt' gezonde producten in het eten. Het lukt niet altijd om de kinderen te overtuigen; één op de tien ouders doet namelijk regelmatig concessies. Wat betreft de boodschappen blijkt dat een kwart van de kinderen meebeslist over wat er in het winkelwagentje terecht komt.

48% van de gezinnen met jonge kinderen hanteert regels over wat er op brood wordt gegeten. De regel 'Eerst een hartig belegde boterham en daarna één met zoet beleg' is het meest populair (25%). In bijna 20% van de ondervraagde gezinnen moet er in ieder geval één hartige boterham per dag gegeten worden.
Categorie:
Tag(s):