zondag, 8. november 2009 - 9:59

Politie verricht twee aanhoudingen na steekpartij

Amsterdam

Na een twist zondagmorgen 8 november, rond 09.30 uur, in een café in de Halvemaansteeg zijn vier personen gewond geraakt. De politie heeft twee verdachten aangehouden. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

De ruzie begon binnen en zette zich voort op straat. Daarbij liepen vier personen steekwonden op, waaronder twee medewerkers van de horecagelegenheid. ‘Hun precieze toestand is niet duidelijk, maar zover bekend verkeren zij niet in levensgevaar’, aldus de politie.

Taxi
De verdachten vluchtten in een taxi, waarbij de chauffeur op enig moment zijn voertuig achterliet en de passagiers daarmee verder reden. De politie kon de auto staande houden op de Hobbemakade, waarna de inzittenden elk een richting uit renden.

Aanhoudingen
Twee personen konden worden aangehouden. Het gaat om een 27-jarige en een 24-jarige man uit Amsterdam. Niet alle vluchters zijn gearresteerd. Door de politie is een waarschuwingsschot gelost en enkele schoten ter aanhouding. Voorzover bekend is niemand hierbij gewond geraakt.

Het incident in de Halvemaansteeg wordt onderzocht door bureau Districtsrecherche Centrum. De situatie op de Hobbemakade is in onderzoek bij de Rijksrecherche en de afdeling Forensische opsporing van een andere regio.

Kijk voor meer foto’s op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):