woensdag, 9. september 2009 - 10:13

Provincie plaatst 260 informatiepanelen bij bushaltes

Amersfoort

Verspreid over de provincie Utrecht komen dit jaar bij 260 bushaltes nieuwe informatiepanelen. Het belangrijkste overstappunt voor de bus in de provincie – stationsplein Amersfoort – wordt bovendien met financiële steun van de provincie opnieuw ingericht, waardoor reizigers nog gemakkelijker gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.

Het college investeert ruim 330.000 euro in deze maatregelen die zijn bedoeld om het gebruik van de bus in de provincie extra aantrekkelijk te maken. Naast de dynamische informatieschermen die actuele aankomsttijden laten zien en nu in de provincie worden geïntroduceerd, komen in de bushaltes ook nieuwe panelen.

Daarop is te zien een kaart van de directe omgeving, hoe buslijnen op elkaar aansluiten, de dienstregeling, informatie over de vervoerder en eventuele tariefacties met de bus. Met Connexxion heeft de provincie, die opdrachtgever is voor het streekvervoer en stadsvervoer in Amersfoort, afgesproken dat deze informatieservice aan de reiziger in 2009 beschikbaar komt. De keuze is gevallen op 260 drukbezochte bushaltes die met deze informatiepanelen worden voorzien
Provincie:
Tag(s):