woensdag, 28. oktober 2009 - 14:24

Rijbewijs ingevorderd na wilde achtervolging

Oudemirdum

In de nacht van dinsdag op woensdag is het rijbewijs van een 70-jarige man uit Oudemirdum ingevorderd na een wilde achtervolging. Surveillerende agenten kwamen de bestuurder tegen bij het Flinkeboskje en besloten om de auto te gaan controleren.

De bestuurder voerde de snelheid behoorlijk op en de agenten moesten dan ook alles op alles zetten om de auto bij te houden. Op de Sminkewei reed de man een stuk door de berm en knalde over de betonranden van een vluchtheuvel.

De bestuurder kon doorrijden en reed vervolgens in de richting van Oudemirdum. Hierbij werden snelheden van ongeveer 170 kilometer per uur gehaald. De man kreeg dan ook een stopteken en ook de zwaailichten van de politieauto gingen aan. De 70-jarige stopte echter niet. Uiteindelijk verloor hij de controle over zijn voertuig en botste op de Sminkewei tegen een boom. De bestuurder bleek niet gewond te zijn.

Het rijbewijs van de man werd ingevorderd vanwege de forse snelheidsovertreding. Daarnaast werd er tegen de 70-jarige proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van het stopteken en voor de forse snelheidsovertreding.
Provincie:
Tag(s):