vrijdag, 4. september 2009 - 20:22

Seks belangrijkste reden om te studeren

Amsterdam

Meer dan 37% van de Nederlandse jongeren kiest ervoor om te gaan studeren vanwege veel vrije tijd, drank en seks. Dat blijkt uit een poll van studentenwebsite Studenten.nl. De poll werd gehouden onder meer dan 400 studenten.

Opvallend is dat de kredietcrisis nauwelijks als reden wordt aangegeven. Slechts 4 % van de studenten voert dat aan. Geruststellend is dat 32% van de ondervraagden studeert vanwege persoonlijke ontwikkeling. 24% van de Nederlandse studenten gebruikt studie als springplank naar een droombaan. Studeren als alibi om niet te hoeven werken is slechts door 4% van de ondervraagden ingevuld.

Volgens de website maken Nederlandse jongeren hun keuzes bewust. Externe omstandigheden, zoals de krappe arbeidsmarkt en de economie zijn zeker van invloed. In dat kader maken jongeren hun eigen afwegingen. Een deel van de studenten kiest voor de studie omdat ze carrièregericht zijn. Een "gat" in het CV vermindert immers de kans op een goede baan. Anderen willen de zware tijden gebruiken als verdieping van eigen ontwikkeling. Een ander deel ziet de studietijd als de verlenging van het onbezorgde leven. Leven met veel vrije tijd, drank en seks.
Categorie:
Tag(s):