woensdag, 23. september 2009 - 16:06

Spoorwegpolitie trekt dienstpistool tegen reljeugd

Alkmaar

Twee agenten van de Dienst Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag 23 september in Alkmaar hun dienstpistool moeten trekken om zich tientallen jongeren van het lijf te houden. Later zijn er 6 jongeren in de binnenstad van Alkmaar aangehouden. Dit heeft de politie woensdag laten weten.

Na afloop van de voetbalwedstrijd AZ-Jong Ajax zochten supporters van beide teams in en bij het station elkaar omstreeks middernacht op voor een confrontatie. Tientallen jongeren keerden zich in de hal van het station tegen de vijf aanwezige Spoorwegpolitiemensen. Zij konden de baldadige jongeren naar buiten dirigeren.

Buiten escaleerde de situatie, en werd er met bloembakken en fietsen richting de politiemensen gegooid. Die kwamen hierbij zo in het nauw dat ze genoodzaakt waren het dienstpistool te trekken. Ook werden collega’s ter assistentie ingeroepen. Er is niet geschoten.

Daarop trokken de jongeren zich terug richting binnenstad. Daar kon de toegesnelde Mobiele Eenheid 5 jongeren oppakken, de Spoorwegpolitiemensen konden ook 1 raddraaier arresteren. De 6 jongeren, in de leeftijd van 16 tot en met 23 jaar en afkomstig uit Alkmaar en Sint Pancras, zijn ingesloten.

De Spoorwegpolitiemensen hebben aangifte gedaan.
Provincie:
Tag(s):