zondag, 8. november 2009 - 0:29

Steenwijker aangehouden na vondst dode vrouw

Brussel

In Brussel is zaterdagavond rond 22.30 uur een 23-jarige inwoner van Steenwijk aangehouden. De man wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de dood van een 76-jarige plaatsgenote. Dit heeft de politie IJsseland bekend gemaakt.

De 23-jarige man betreft de vriend van de kleindochter van het slachtoffer. De man werd zaterdagavond 7 november rond 22.30 uur in Brussel gearresteerd. Het is nog niet bekend wanneer zijn uitlevering zal plaatsvinden.

De vrouw kwam door geweld om het leven. Haar levenloze lichaam werd zaterdagavond 7 november omstreeks 18.30 uur aangetroffen in een pand aan de Rozenstraat, zijnde de woning van de kleindochter waar zij en haar vriend voornemens waren te gaan wonen. De verdachte is aangehouden op grond van diverse getuigenverklaringen en uitvoerig politieonderzoek.

Tijdens het forensisch onderzoek in en om de woning aan de Rozenstraat werd zaterdagavond even na 23.30 uur een 41-jarige man aangehouden. Hij liep ongeoorloofd rond op de Plaats Delict (PD) en belemmerde daarmee het politieonderzoek. Hij had het roodwitte lint bij de afzetting kapot getrokken en wilde naar huis.

Van politiemedewerkers kreeg hij te horen dat dit mogelijk was, maar dat hij wel binnen moest blijven. De man bleef echter op de PD lopen en wilde niet voldoen aan het bevel of vordering om te vertrekken of naar huis te gaan. Daarom werd hij aangehouden en ingesloten. Na verhoor werd de man heengezonden met een dagvaarding.
Provincie:
Tag(s):