zondag, 18. januari 2009 - 16:41

Tien Ajacieden knokken zich langs NEC

(Elfvoetbal) Ajax heeft zondagmiddag een knappe 4-2 uitzege op NEC geboekt. Dani Fernandez werd de schlemiel van de middag.

De Amsterdammers moesten in de 70ste minuut met tien man verder, nadat Dario Cvitanich een domme tweede gele kaart ontving. De bezoekers bleven ook met een man minder de betere ploeg. Twaalf minuten voor tijd werd dit beloond met een definitieve voorsprong. Een vrije trap van Miralem Sulejmani werd door Dani Fernandez in het eigen doel gekopt. In de extra tijd schoot Gabri de eindstand op het scorebord.

De publiekswissel die Sulejmani vlak voor tijd kreeg was meer dan terecht. De Serviër had zijn ploeg al twee keer op voorsprong gebracht, maar zag NEC net zo vaak langszij komen. Ramon Zomer en Youssouf El-Akchaoui brachten de Nijmeegse Eendracht Combinatie twee keer op gelijke hoogte.

Na het eigen doelpunt van Dani Fernandez kwam de thuisploeg nog twee keer dichtbij. Een schot van de goed spelende Lasse Schöne werd door doelman Maarten Stekelenburg knap uit het doel getikt. De Doelman had in de extra tijd nog wel de hulp nodig van een ploeggenoot. Een poging van invaller Joel Tshibamba werd door Toby Alderweireld van de lijn gehaald. Aan de andere kant bepaalde Gabri enkele momenten later de eindstand op 4-2.

Door de winst blijft Ajax in het spoor van koploper AZ. NEC blijft stevig in het linkerrijtje staan.