donderdag, 17. september 2009 - 17:26

Tientallen bekeuringen tijdens grote verkeerscontrole

Woensdagochtend en middag heeft de politie Sittard, Geleen, Echt en Roermond samen met het RDW een grote verkeerscontrole uitgevoerd op de Industriestraat in Sittard en aan de Zuiderpoort in Echt. Hierbij zijn 72 bekeuringen uitgeschreven en vier kentekenbewijzen ingevorderd.

De nadruk van deze controle lag op het controleren van snorfietsen en bromfietsen/scooters op overschrijding van de snelheid, kentekenplaat, bandenprofiel en documenten. De hoogstgemeten snelheid was 89km/uur zonder correctie (80km/uur met correctie), dus 35km/uur te hard.

Op de Industriestraat in Sittard startte de controle omstreeks 08:15 uur. Op deze morgen zijn er in totaal 36 bekeuringen uitgeschreven. Daarvan zijn 11 betrokkenen bekeurd voor het overschrijden van de toegestane maximale snelheid. Deze snelheden varieerden van 5km/uur tot 30km/uur. De overige 24 bekeuringen zijn uitgeschreven voor uiteenlopende zaken als het niet tonen van het rijbewijs, mobiel bellen tijdens het besturen van een motorvoertuig, niet dragen van de gordel en het niet tonen van het kentekenbewijs.

In de middag werd de controle voortgezet in Limburg-Noord aan de Zuiderpoort in Echt. Daar werden eveneens 36 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende feiten variërend van het niet dragen van een gordel, niet kunnen tonen van het kentekenbewijs, technische staat auto en snelheid bromfietsen.
Provincie:
Tag(s):