dinsdag, 11. augustus 2009 - 10:33

Verkoop tweedehands caravan in stijgende lijn

Amsterdam

De verkoop van jonge gebruikte caravans blijft ook gedurende de vakantieperiode een stijgende lijn vertonen. Afgelopen juli werden er 17 procent meer occasions in de categorie tot vijf jaar oud verkocht dan in juli 2008, blijkt uit cijfers van BOVAG en bureau VWE.

Caravanbedrijven zien hun aanbod snel slinken en sommige zijn naarstig op zoek naar nieuwe voorraad.

De verkoop van jonge occasions steeg in de periode januari tot en met juli 2009 met 10 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2008. Hoewel de nieuwverkoop dit jaar met ongeveer eenvijfde is gedaald, melden diverse grote caravanbedrijven momenteel een dreigend tekort aan jonge gebruikte caravans.

Groei

De verkoop van nieuwe caravans in Nederland vertoont al jaren een lichte daling. Juli 2009 wijkt van die trend ook niet af met een min van 11 procent. Toch groeit het totale caravanpark in Nederland: kampeerders doen minder snel afstand van hun caravan en er worden minder caravans gesloopt en geëxporteerd dan er nieuw bijkomen. Nederland heeft met bijna een half miljoen caravans nog altijd de hoogste caravandichtheid binnen Europa.
Categorie:
Tag(s):