dinsdag, 10. november 2009 - 21:54

Verwendag voor mantelzorgers

Bargercompascuum

Mantelzorgers stonden dinsdag tijdens de landelijke Dag van de Mantelzorg overal in het middelpunt van de belangstelling.

Mantelzorgers zijn mensen die minimaal acht uur per week zorgen voor een partner, kind, een ander familielid, een buurman/vrouw, vriend of kennis. Van alle zorg die wordt gegeven nemen mantelzorgers het grootste deel voor hun rekening.

De gemeente Emmen heeft een "Week van de Mantelzorg", een week waarin de mantelzorger en de mantelzorg in de schijnwerpers staan. Samen met een aantal maatschappelijke organisaties is er de hele week een gevarieerd programma voor de mantelzorgers samengesteld.

De "Week van de Mantelzorg" ging zondag met een kerkdienst in de Grote Kerk van start. In Hotel Emmen konden de mantelzorgers maandag genieten van een concert van het Drents Triple Kwartet en een bezoekje brengen aan de Kunst- en Kitschmarkt. Hoogtepunt van de week was de Verwendag, dinsdag in De Collinck in Bargercompascuum. De mantelzorgers konden zich hier gedurende de hele dag in de watten laten leggen.

De komende dagen is er nog een feestelijke middag voor jonge mantelzorgers in Klazienaveen, workshop hapjes maken, een rondleiding door het Univé Stadion en genieten van de wedstrijd FC Emmen - Fortuna Sittard en als afsluiting zondag een viering in de Zuiderkerk met als theam Mantelzorg? Doe het samen!
Provincie:
Tag(s):