zondag, 6. september 2009 - 13:36

Vijf premieres voor Kia tijdens Frankfurt Motor Show

Om de wereldpremière van de volledig nieuwe Kia Venga op 15 september tijdens de 63e Frankfurt International Motor Show luister bij te zetten, toont Kia Motors vijf verschillende uitvoeringen van dit onderscheidende, ruime en dynamische model in het B-segment. Voor deze nieuwste Kia is een aparte plek ingeruimd op de Kia-stand.

De Venga voert een indrukwekkende Kia-modelserie aan waaronder de ingrijpend vernieuwde Kia cee’d, de volledig nieuwe Kia Sorento (met maximaal zeven zitplaatsen), de nieuwe EcoDynamics-modellen en het eerste optreden in Europa van de nieuwe Kia Forte LPI Hybrid sedan.

“Kia is in Frankfurt prominent aanwezig met maar liefst vijf premières en waarbij de fraaie styling, de geavanceerde techniek en de toonaangevende productiekwaliteit aan een groot publiek worden gepresenteerd,” zegt de heer Hyoung-Keun Lee, President Kia Motors Corporation.

“Ondanks de huidige, wereldwijde economische terugval hebben de producten van Kia hun aantrekkingskracht volledig behouden waardoor wij in staat zijn geweest om ons marktaandeel in grote delen van de wereld te vergroten. Ik heb er veel vertrouwen in dat de nieuwe Venga, de vernieuwde cee’d en de nieuwe Sorento volgend jaar in Europa zullen zorgen voor een aanzienlijke toename van onze verkopen,” voegt Lee er aan toe.

Opvallend ruime Kia Venga
De Kia Venga heeft een voor het B-segment ongebruikelijk lange wielbasis (2.615 mm) en biedt dankzij de hoge daklijn (binnenhoogte 1.600 mm) een maximale binnenruimte. Met de nieuwe Venga herdefinieert Kia het B-segment door de ruimte te bieden van een auto uit het C-segment, maar binnen de maatstaven van het B-segment.

De naam is afkomstig uit het Spaans en heeft een moderne, gepolijste beeldvorming die past bij de actieve, stedelijke levensstijl van de Europese consument.
De Venga –ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Europa- is uitgerust met verschuifbare achterstoelen, die bovendien in de bodem kunnen worden opgeborgen om een maximale, vlakke bagageruimte te creëren. Afhankelijk van de uitvoering wordt Kia’s nieuwste MPV bovendien geleverd met een panoramisch glazen dak.

Elke krachtbron in de Venga-modelreeks wordt voorzien van de brandstofbesparende ISG-technologie (Intelligent Stop & Go) van Kia en zal voldoen aan de strenge Euro-5 emissienormen. De Venga komt uitsluitend in Europa op de markt, waar de consument de keuze heeft uit 1.4 en 1.6 benzine en dieselmotoren met motorvermogens die variëren van 75 tot 126 pk.

Nieuw design voor succesvolle Kia cee’d
De populaire cee’d, het succesnummer van Kia in Europa, is onder leiding van Peter Schreyer, Kia’s Chief Design Officer, uitvoerig gerestyld. De cee’d beschikt nu ook over de nieuwste designtaal van Kia. De nieuwe cee’d is 25 mm langer dan zijn voorganger en kenmerkt zich door een meer onderscheidend en stoerder uiterlijk. Tevens zijn de rijeigenschappen ten opzichte van het vorige model verbeterd.

De vernieuwde, gerestylde cee’d speelt met zijn subtiele wijzigingen aan het in- en exterieur nog beter in op de wensen van de klant en levert een nog uitgebreidere standaarduitrusting. In het interieur zullen kopers worden verrast door het nieuwe stuurwiel en de pookknop, de rode dashboardverlichting, de verbeterde dashboardindeling met een compleet nieuw audiosysteem en de ‘dual-zone’ climate control.

Technische aanpassingen zorgen voor betere rijeigenschappen, terwijl ook het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot aanzienlijk zijn teruggedrongen – tot een waarde van slechts 110 g/km (voor de 1.6 CRDi met 90pk) en met gemiddeld 5% over de gehele cee’d-modellenreeks.

Kia’s geavanceerde en brandstofbesparende ISG-technologie (Intelligent Stop & Go) is niet alleen leverbaar op de benzinevarianten, maar voor het eerst ook op de dieselmotoren. De nieuwe cee’d wordt uitgerust met een ‘Hill start Assist Control’ op het ESP-systeem en met heldere projectiekoplampen die zorgen voor meer zicht. De nieuwe ‘U2’ 1.6-liter dieselmotor zal worden gekoppeld aan een nieuwe handgeschakelde 6-versnellingsbak.

Futuristische styling voor complete nieuwe Sorento
De geheel nieuwe vijf- of zevenzits Kia Sorento kenmerkt zich door een langer en lager koetswerk met een futuristisch design. De Sorento onderscheidt zich nadrukkelijk door zijn stoere, krachtige en dynamische uitstraling, die geheel in lijn is met de nieuwe designtaal van Kia. De Sorento is een ‘Highline Cruiser’ die beschikt over een luxe, ruim interieur met als optie een panoramisch glazen dak.

De Kia-ontwerpers hebben voor de nieuwe Sorento afscheid genomen van het ladderchassis en een volledig nieuw koetswerk uit één geheel (monocoque) ontworpen. Dit heeft geresulteerd in een gewichtsreductie en een sterk verbeterd weggedrag. De 4.7-meter langer Sorento is een stuk gestroomlijnder dan zijn voorganger en noteert een Cw-waarde van 0.38.

Kia verwacht dat de nieuwe 2.2-liter dieselmotor met 197 pk de meest verkochte variant in Europa zal zijn. De geavanceerde dieselmotor kan worden gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of aan de compleet nieuwe, automatische versnellingsbak met eveneens zes verzetten. Bij de ontwikkeling van de nieuwe Sorento is de nadruk gelegd op een verbeterd weggedrag op verharde wegen, terwijl ook de off-road capaciteiten indrukwekkend zijn gebleven.

Introductie van Kia’s EcoDynamics-modelreeks
Tijdens de Frankfurt Autoshow beleeft Kia’s nieuwe EcoDynamic-modelreeks haar wereldpremière. De naam EcoDynamics wordt alleen toegekend aan de meest milieuvriendelijke uitvoeringen binnen iedere Kia-modelreeks, waarmee innovatieve brandstofbesparende en uitstootreducerende technologieën in snel tempo zullen worden geïntroduceerd.

De EcoDynamics-modellen op de Show van Frankfurt zijn allemaal uitgerust met Kia’s Intelligent Stop & Go (ISG), een systeem dat automatisch de motor aan- en uitschakelt tijdens het rijden in de stad. Tevens zijn de EcoDynamics modellen voorzien van een energiebesparend motormanagementsysteem, een schakelindicator om een milieuvriendelijke rijstijl te stimuleren en Michelin banden met een lage rolweerstand.

Toekomstige EcoDynamic-modellen worden uitgerust met technologieën die de uitstoot van CO2 en schadelijke fijnstof aanzienlijk reduceren. Maar ook alternatieve brandstoffen, aerodynamisch gestroomlijnde carrosseriedelen, zeer efficiënte transmissies en alternatieve aandrijving, zoals hybride, elektrisch of zonnecel, zullen worden geïntroduceerd op de EcoDynamic-modellen.

Ondanks hun milieuvriendelijke karakter beschikken ook de EcoDynamic modellen net als de andere Kia-modellen over een sportief design en uitstekende rijprestaties. In de EcoDynamic-zone in Frankfurt presenteert Kia drie nieuwe modellen: de Forte LPI Hybrid, de Kia cee’d Hybrid en de Kia Sorento Hybrid.

Kia Forte LPI Hybrid sedan
Kia heeft de Forte LPI Hybrid sedan naar Europa gehaald om deel te nemen aan het intensive ‘real world research’ testprogramma, dat zal starten in 2010. Ondanks dat de C-segment Forte niet leverbaar is op de Europese markt, verwacht Kia een testvloot van 36 Forte LPI Hyrid-modellen in te zetten in deze regio. Auto’s uit deze vloot zullen beschikbaar zijn voor de media en worden gebruikt om te beoordelen of LPI Hybride-auto’s op grote schaal rendabel zijn voor de toekomst.

De nieuwe Forte LPI Hybrid, die reeds leverbaar is voor het grote publiek in Korea, wordt aangedreven door een 114 pk sterke 1.6-liter LPG (liquid petroleum gas) motor. Deze motor is gekoppeld aan een elektromotor van 15 kW (105 Nm). De auto beschikt over een 180V lithium-polymer batterijenpack, een CVT-versnellingsbak en Kia’s ISG-systeem. Een speciaal systeem hergebruikt de vrijgekomen energie tijdens het remmen voor het opladen van de batterijen. De Cw-waarde van de Forte LPI Hybrid is teruggebracht tot slechts 0.26 en hiermee noteert deze Kia een zeer laag brandstofverbruik van 5,6 l/100 km en een CO2-uitstoot van 99 g/km.

Hybride-aandrijving voor vernieuwde Kia cee’d en volledig nieuwe Sorento
In Frankfurt beleven ook de vernieuwde Kia cee’d Hybrid en de complete nieuwe Kia Sorento Hybrid hun debuut. Ontwikkeld door Kia’s Europese R&D Centre, zullen deze voertuigen vele duizenden kilometers worden getest door geheel Europa om zo gegevens te verzamelen voor toekomstige Kia’s.

De aandrijving van de vernieuwde cee’d Hybrid is gelijk aan die van de Forte, maar de 1.6-litermotor gebruikt benzine in plaats van LPG. De nieuwe Sorento Hybrid beschikt over een compleet nieuwe aandrijflijn, waarbij Kia’s nieuwe U2 1.6-liter dieselmotor is voorzien van een twin-turbocharger die zorgt voor een vermogen van 163 pk (120 kW). De dieselmotor is gekoppeld aan een elektrische motor en drijft de voorwielen aan via een nieuwe transmissie met dubbele koppeling. Deze transmissie kan handmatig worden bediend (sequentieel), maar kent ook een volledig automatische stand. De geavanceerde Sorento Hybrid noteert een CO2-uitstoot van slechts 119 g/km.
Categorie:
Tag(s):