maandag, 7. september 2009 - 21:37

Vlaamse TV helden fietsen naar Coevorden

Coevorden

Plopsa geeft donderdag het startsein voor de bouw van het allereerste Plopsa-park in Nederland. Een gebeurtenis die niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Zo legt Hans Bourlon – mede-oprichter van Studio 100 – de eerste steen.

Deze brengt hij per fiets vanuit het Belgische Plopsa Indoor Hasselt naar Coevorden in het gezelschap van een bijzondere fietsploeg. Een ploeg die bestaat uit bekende Vlaamse tv-persoonlijkheden, onder wie Jean-Marie Pfaff, Louis Talpe – beter bekend als Toby uit de populaire kinderserie Mega Mindy – weerman Frank Duboccage en journalist Boudewijn Van Spilbeeck. Bovendien fietst Kris Peeters, Vlaams minister-president, een deel van de route mee.

Het allereerste Nederlandse overdekte themapark van Plopsa – de themaparkdivisie van Studio 100 – wordt gevestigd naast Center Parcs De Huttenheugte in Coevorden. Op 9 september vertrekt Hans Bourlon vanuit Plopsa Indoor Hasselt met de eerste steen op de fiets richting Nederland, hét fietsland bij uitstek! Een aantal bekende Vlamingen, onder wie Jean-Marie Pfaff, Louis Talpe, Frank Duboccage, Boudewijn Van Spilbeeck, Geert Noels (topeconoom) en Hendrik Vos (professor Universiteit Gent) vergezellen hem tijdens deze bijzondere fietstocht van zo maar liefst 290 km.

Heel bijzonder is dat de Vlaamse minister-president, Kris Peeters de eerste 50 kilometer meerijdt! De wielrenners komen rond 14 uur aan op de bouwplaats van Plopsa Indoor Coevorden.
Provincie:
Tag(s):