donderdag, 24. september 2009 - 18:11

WK Wielrennen 2012 naar Limburg

Maastricht

De Wereldkampioenschappen Wielrennen in 2012 worden in Limburg verreden. Dat heeft UCI-voorzitter Pat McQuaid woensdag bekendgemaakt.

De preses van de Internationale Wielrenunie maakte het nieuws na afloop van het UCI-congres in het Zwitserse Lugano wereldkundig in bijzijn van onder andere de Limburgse delegatie onder leiding van gouverneur Léon Frissen en gedeputeerde van sport Odile Wolfs en de Koninklijke Nederlandsche Wielrenunie (KNWU). Limburg krijgt de voorkeur boven de andere kandidaten Italië (Genua) en België (Hooglede). Rusland (Sochi) viel in een eerder stadium af.

Gouverneur Frissen en deputé Wolfs zijn zeer tevreden met de toewijzing. ,,Met het binnenhalen van een groots wereldevenement als het WK Wielrennen 2012 hebben we een belangrijk doel bereikt. Dit is een heel goede zaak voor Limburg, goed voor Nederland en goed voor de wielersport,” verklaarde de gouverneur van Limburg.

De Wereldkampioenschappen Wielrennen 2012 worden van 15 tot en met 23 september gehouden. Het WK wordt dat jaar voor het eerst volgens een geheel nieuwe structuur verreden. Limburg geniet de primeur. Belangrijkste vernieuwingen zijn de uitbreiding van het aantal wedstrijddagen verdeeld over twee in plaats van één weekend, de invoering van een wereldkampioenschap ploegentijdrit voor sponsorteams (zowel heren als vrouwen), de organisatie van een toerversie en diverse activiteiten op breedtesportgebied. De Wereldkampioenschappen 2012 worden op zaterdag 15 september ingeluid met een cultureel openingsevenement op het Vrijthof in Maastricht, en op zondag 23 september afgesloten met een slotmanifestatie in Valkenburg.
Provincie:
Tag(s):