dinsdag, 8. september 2009 - 15:29

Zero tolerance en lik-op-stuk op Volendamse kermis

Volendam

Van afgelopen vrijdag tot en met gisteren heeft in Volendam de jaarlijkse kermis plaatsgevonden. Op voorhand was bekendgemaakt dat er streng zou worden gecontroleerd op drugshandel en -gebruik.

Gedurende de kermis gold een zero tolerance- en lik-op-stuk-beleid, wat inhoudt dat bij overtreding van de wet de verdachte zo snel mogelijk zal worden voorgeleid aan de (hulp)officier van justitie waardoor een zaak direct kan worden afgedaan. Het hele weekend waren officieren van justitie aanwezig om ter plekke de zaken te beoordelen.

In totaal zijn er wegens overtreding van de Opiumwet gedurende de kermis 19 personen aangehouden voor het bezit van verdovende middelen (cocaïne en/of amfetamine). De officier van justitie heeft besloten aan hen een transactie aan te bieden om zo ter plekke de zaak af te kunnen doen. 18 Personen hebben de transactie van € 200,- p.p. betaald, 1 persoon is niet ingegaan op het aanbod voor een transactie. Hij wordt gedagvaard en zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechtbank te Haarlem.

Van de 19 personen hebben 18 personen de nacht in een politiecel moeten doorbrengen.
Provincie:
Tag(s):