vrijdag, 9. juli 2010 - 19:59 Update: 08-07-2014 0:28

14de Zwarte Cross komt eraan

Lichtenvoorde

Op 16, 17 en 18 juli zal voor de 14de maal het Zwarte Cross Festival plaatsvinden op festival de Schans in het Achterhoekse Lichtenvoorde. De opbouw van het evenement is gestart, de campingkaarten zijn sinds 6 juli uitverkocht en organisatie en bezoekers maken zich op voor een weekend vol met muziek, theater, cross, stunts, spektakel, humor, plezier en feest op de inmiddels bekende gemoedelijke Achterhoekse wijze.

Verspreid over 21 podia spelen er tijdens het Zwarte Cross Festival meer dan 100 bands uit de meest uiteenlopende genres. Er is een Fijnproeversweide voor de liefhebbers van alternatieve muziek, het Hoofdpodium voor de grotere mainstreambands, de Metalweide voor de liefhebbers van het betere kabaal, de Reggaeweide waar lekker in de zon gechilled kan worden op zomerse Caribische klanken, etc.

Eén van de pijlers van het Zwarte Cross Festival blijft de Zwarte Cross. 10 Klasses waaronder de Superklasse waarin de profs uit binnen- en buitenland strijden om de Gouden Helm, de profi’s van de toekomst in Calimeroklasse waarin een veertigtal piepjonge deelnemers (ca. 4 t/m 8 jaar) op 50cc crossmotortjes over de baan razen, de inmiddels legendarische ludieke Special- en Zwaargewichtklasses, de nieuwe Religieklasse (een extra specialklasse met als thema ‘geloof’ in de breedste zin van het woord) en de Wegraceklasse. Als vanouds is er genoeg te zien op en om de crossbaan van de Zwarte Cross, maar dit jaar is er ook een tent over de baan waar livemuziek aanwezig zal zijn, er flink gefeest kan worden en waar de deelnemers op volle snelheid doorheen zullen vliegen.

Het theateraanbod is nog nooit zo groot geweest als dit jaar. Per dag zullen er meer dan 300 artiesten verspreid over de Theaterweide en de rest van het festivalterrein optreden!

In de Monster Stunt Arena zullen de tien stuntmannen van de Masters of Dirt hun kunsten gaan vertonen in meerdere uiterst spectaculaire FMX en BMX Freestyle shows met als klap op de vuurpijl drie speciale primeurs, waaronder een backflip met een sneeuwscooter.
Categorie:
Tag(s):